Estem en la societat de la informació. Tenim a la mà més possibilitats de conéixer la realitat que en cap moment de la historia. Podem llegir diaris, escoltar la ràdio, consultar en internet o mirar la televisió. I tot això o tenim en la butxaca, en el mòbil.

Però no sempre tota eixa informació és bona. Moltes vegades per interessos polítics o econòmics, que normalment estan relacionats, o per altres mil raons —fer-se el graciós, tindre notorietat, m’agrada a les xarxes socials, etc.— eixa informació ens arriba de gaidó, retallada, adulterada o directament inventada, constituint, per tant, una mentirà. Unes fake news o notícies falses.

Eixes notícies falses, busquen desacreditar a persones o grups de persones, partits, pel·lícules, empreses, equips esportius, col·lectius, races o ètnies o qualsevol imput que se vos puga imaginar.

Què farem en la Falla i en tot el projecte que l’acompanyarà? Denunciar estes realitats paral·leles que alguns ens volen fer passar per certes, i intentar aportar opinions, de fonts solvents, per a contradir les mentides que ens volen fer engolir.

 

Descarregar llibret

Secured By miniOrange