Amparo Belda va formar part de la comissió de Plaça de Jesús part des de la seua fundació en 1973. Deu anys després va ocupar el càrrec de Fallera Major.

Amb el temps, i dins de la comissió, va desenrotllar diferents responsabilitats, arribant a la presidència en l’any 2006 i fins a 2012. En eixos anys era de les poques dones que ostentaven dit càrrec a les falles de la ciutat.

Quan va abandonar-la, ocupà llocs destacats a la junta directiva —de la que ja formava part des de l’any 1986, en diferents càrrecs—, sempre aportant la seua capacitat de treball i amor per la Festa, i la seua capacitat d’aglutinar al seu voltant l’esperit de conjunció que va importar a l’Agrupació de Falles del Mercat de Jesús, on va tindre un paper destacat en la unió creada entre les comissions que encara la formem.

A més Amparo va estar sempre al costat dels què hem segut els seus fallers, i una infinitat de vegades davant, tirant el carro, resolent situacions complicades, oferint sempre la seua mà, el seu somriure, i el seu talant conciliador. En altres ocasions també oferí la seua visió crítica, i més d’una vegada, el seu geni per discernir moments que ho requerien.

Amparo va impulsar el canvi estètic i temàtic, tant en les falles que hem plantat, com en els llibrets que les completen”

Però la seua empremta més significativa la va deixar quan, des de l’arribada a la presidència de Plaça de Jesús, Amparo va impulsar el canvi estètic i temàtic, tant en les falles que hem plantat, com en els llibrets que les completen, així com, a les accions solidàries i culturals que han caracteritzat el seu treball faller, i definit l’esperit i la manera d’entendre les Falles de la comissió, defenent eixe esperit allà on anava.

I per damunt de tot açò Amparo era la nostra amiga, la nostra germana en el foc, per a molts el nostre espill de com fer falla, i per sempre serà la jefa, i segur que allà on es trobe estarà organitzat saraos fallers, i a falla plantada dirà, en un somriure a la cara, «ja tenim altra».

Per això, i per honrar el seu treball faller, la seua manera de ser, i en tot, la seua memòria de la forma que mereix, l’ A. C. Falla Plaça de Jesús crea el Premi Amparo Belda Merino.

Este Premi vol ficar el valor el treball de dones, xiquetes, jóvens o majors, vinculades a les falles o no, que desenrotllen la seua labor en qualsevol àmbit, i que la majoria de vegades no són reconegudes, per molt d’esforç, èxit o repercussió en la societat que tinguen les accions que porten a terme.

Descarrega les bases del
premi Amparo Belda Merino
i participa a la primera edició 2022

Contacta amb nosaltres

Consentiment

Secured By miniOrange